Paine cu usturoi / Garlic bread

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine cu usturoi / Garlic bread

Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in ambele variante (cate doua minibaghete) si inca nu stim care ne place mai mult :). Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Varianta crocanta: Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute. Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 - 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut! Varianta moale: Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute. Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva. :) http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/ https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

Ingrediente Paine cu usturoi / Garlic bread

4 minibaghete

200 g unt moale

5 catei de usturoi pisati

1/2 legatura patrunjel tocat

parmezan ras (optional)

Categorii