Paine de casa cu cereale
Paine de casa multicereale (by Oaky).
Instructiuni de preparare Paine de casa cu cereale
Se amesteca toata faina impreuna cu drojdia, 2 lingurite zahar, si se framanta cu apa calduta pentru activarea drojdiei
Cand aluatul capata forma, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si sarea
Se intinde o foaie groasa de aluat si pe mijloc se pun boabele de porumb si semintele de in.
Se ruleaza ca un strudel si se framanta pentru a le incorpora
Se lasa la crescuta 45-50 min
Se intinde o foaie groasa, se taie in doua, se obtin 2 rulouri de aluat pe care le impletim.
Se pune aluatul format in tava tapetata cu faina de porumb (tava ceramica, se poate folosi si hartie pergament)
Painea/aluat, in tava, se unge cu ou si se presoara fulgi de ovaz pe ea,
Se mai lasa la crescut 15 minute si se baga in cuptorul preincalzit la 180g
Se coace aproximativ 50 min - 1ora
Ingrediente Paine de casa cu cereale
250g faina alba
250g faina secara
25g faina porumb (2 linguri mari)
un praf de sare
2 lingurite zahar
1 plic drojdie uscata
100g porumb fiert (din conserva)
50g seminte in
50g fulgi ovaz
1 ou pentru uns
2 linguri ulei masline