Paine de casa cu cereale

Paine de casa multicereale (by Oaky).

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa cu cereale

Se amesteca toata faina impreuna cu drojdia, 2 lingurite zahar, si se framanta cu apa calduta pentru activarea drojdiei

Cand aluatul capata forma, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si sarea

Se intinde o foaie groasa de aluat si pe mijloc se pun boabele de porumb si semintele de in.

Se ruleaza ca un strudel si se framanta pentru a le incorpora

Se lasa la crescuta 45-50 min

Se intinde o foaie groasa, se taie in doua, se obtin 2 rulouri de aluat pe care le impletim.

Se pune aluatul format in tava tapetata cu faina de porumb (tava ceramica, se poate folosi si hartie pergament)

Painea/aluat, in tava, se unge cu ou si se presoara fulgi de ovaz pe ea,

Se mai lasa la crescut 15 minute si se baga in cuptorul preincalzit la 180g

Se coace aproximativ 50 min - 1ora

Ingrediente Paine de casa cu cereale

250g faina alba

250g faina secara

25g faina porumb (2 linguri mari)

un praf de sare

2 lingurite zahar

1 plic drojdie uscata

100g porumb fiert (din conserva)

50g seminte in

50g fulgi ovaz

1 ou pentru uns

2 linguri ulei masline

Categorii