Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă - Cum se prepara aceasta Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

 

Am luat această idee de la doamna Gina Bradea, care aseamănă preparatul cu o pizza. Un preparat în care se pune cam ce se mai găsește prin frigider, mai ales după niște sărbători cu multă mâncare... Am pus și eu de toate, nu neapărat din cele rămase de la sărbători, ci și din ingrediente cumpărate special ca să fac această rețetă și a ieșit ceva foarte bun. Am vrut să umplu o pâine mare, rotundă, dar abia de a găsit soțul această pâiniță de 300 grame (pâinea care se găsea la vânzare era feliată, ceea ce nu-mi era de folos) așa că până la urmă am umplut și ”capacul” pentru că aveam suficientă umplutură. Neștiind ce fel de pâine veți găsi, rotundă (mare, mică) sau franzelă, voi nominaliza ingredientele pe care le-am folosit, dar cantitățile rămân la aprecierea dumneavoastră în funcție de dimensiunile ”recipientului” de umplut. Recomand să cumpărați pâine pufoasă, crescută bine, dacă vreți ca preparatul să aibă o coajă crocantă. Nu vă pot povesti ce sunet plăcut am auzit când am tăiat această pâine umplută, caldă, abia scoasă din cuptor și cum coaja a rămas crocantă până ce a fost devorată cu mare poftă și ultima bucățică, odată cu umplutura.  Pentru aceasta Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: paine, oua, branza, ceapa, ardei, masline, rosii, cascaval.

Ingrediente Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă o pâine de 300 grame 2 ouă 50-75 grame de brânză de burduf 1/4 de ceapă roșie 1/4 de ardei gras măsline negre 3-4 feliuțe de șuncă presată 1 cârnat afumat 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui 10-12 roșii cherry 50 de grame de cașcaval

Cum se prepara aceasta Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

Pâinea se taie la orizontală în două părți și se scobește miezul din bază și din ”capac”.

Miezul de pâine se mărunțește.

Ceapa se curăță și se taie felii, la fel și ardeiul gras.

Se taie cubulețe șunca presată, iar cârnatul se feliază și se rumenește la foc mic, în 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Brânza de burduf se mărunțește, iar cașcavalul se rade pe răzătoarea mare.

Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, iar ouăle se mixează ușor.

Se pregătește umplutura: se amestecă miezul de pâine, brânza de burduf, ceapa, ardeiul gras, șunca presată, feliuțele de cârnat și ouăle mixate. Se umplu cele două găoci de pâine cu această umplutură, se adaugă măslinele, roșiile cherry, se presară cașcavalul răzuit și se toarnă deasupra uleiul în care s-au rumenit feliuțele de cârnat.

Se dă pâinea umplută la cuptor, la temperatură medie (180 de grade) pentru 15-20 de minute, până ce se rumenește frumos coaja. Atunci se scoate din cuptor, se feliază și se mănâncă așa, caldă.

 Încearcă și rețeta de Ruladă cu cașcaval și bacon, un aperitiv foarte gustos sau rețeta de Rulouri cu gorgonzola.

Îți recomandăm și rețeta de Rulouri cu spanac și brânză.

Ingrediente Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

Ingrediente Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

o pâine de 300 grame

2 ouă

50-75 grame de brânză de burduf

1/4 de ceapă roșie

1/4 de ardei gras

măsline negre

3-4 feliuțe de șuncă presată

1 cârnat afumat

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

10-12 roșii cherry

50 de grame de cașcaval

Categorii

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos - Cum se prepara acest Ch

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci pl

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

Plăcintă grecească cu oregano și mentă - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

Plăcintă grecească cu oregano și mentă - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit - Cum se prepara Plăc

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi - Cum se prepara Khachapuri - Plăcintă tra

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro