Pakoras de ardei iuti verzi
Instructiuni de preparare Pakoras de ardei iuti verzi
Spalati ardeii si despicati-i intr-o singura parte, pe mijloc. Nu le taiati coditele. Sfatul meu calduros este sa scoateti semintele si nervurile usurel, fara sa rupeti ardeii, ca sa nu va dea lacrimile brusc de la prima inghititura. Puneti-i deoparte.
Curatati cartoful de coaja si sfaramati-l cu furculita. Presarati peste el 1/4 lingurita sare, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita chimen pulbere. Amestecati bine de tot. Umpleti bine ardeii cu aceasta compozitie.
Pregatiti intr-un castron compozitia pentru Pakoras: amestecati faina de naut, faina de orez, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita chimen macinat, 1/2 lingurita coriandru macinat si 1 lingurita Garam Masala. Adaugati apa cat sa iasa o compozitie grosuta dar care sa curga.
Puneti uleiul la incazit si cand e fierbinte scufundati cate un ardei, tindandu-l de codita, in compozitia de naut, apoi puneti-l usor in ulei. Prajiti cam 5 minute, pe ambele fete, pana devin aurii-maronii. Scoateti-i pe un platou acoperit cu hartie prosop care va absorbi excesul de ulei.
Ingrediente Pakoras de ardei iuti verzi
8 ardei verzi iuti, proaspeti
1 cartof marisor fiert sau copt in coaja
1/2 cana faina de naut
1 lingura faina de orez
1 + 1 lingurite chimen macinat
1/2 + 1/2 coriandru macinat
1/4 + 1/2 lingurita sare
1 lingurita Garam Masala
1 ceasca apa
ulei pentru prajit