Panettone cu ciocolata
Un panettone cu ciocolata care aduce spiritul sarbatorilor in casa ta. Incearca-l si surprinde-ti familia si invitatii cu desert ciocolatos.
Instructiuni de preparare Panettone cu ciocolata
In vasul robotului adaugati si amestecati faina + sarea. In paralel, dizolvati drojdia in lapte cald + apa. Adaugati acest amestec in vasul robotului si framantati timp de 1 minut.
Adaugati oul în timp ce continuati sa framantati. Acoperiti vasul cu prosop umed si lasati-l sa stea 30 de minute la temperatura camerei.
Dupa acest timp, adaugati galbenusurile + zahar + untul moale, putin cate putin. Se framanta timp de 5 minute. Acoperiti cu folie si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul - cam 2 ore.
Dupa aceasta etapa, adaugati pepitele de ciocolata.
Se toarna coca intr-o matrita speciala de panettone. Lasati sa creasca si sa isi dubleze volumul, timp de 1 oră. Crestati in centru si ungeti cu unt topit.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Cat timp se raceste, noi vom face glazura. Topiti ciocolata + unt. Turnati peste panettone si, la final, presarati pepite de ciocolata.
Gata!
Ingrediente Panettone cu ciocolata
Pentru panettone:
375 gr faina
1 praf de sare
20 gr drojdie proaspata ( sau 10 gr drojdie uscata)
90 ml apa calda
90 ml lapte cald
1 ou
2 galbenusuri
56 gr zahar brun
120 gr unt moale
100 gr pepite de ciocolata
15 gr unt topit
Pentru glazura de ciocolata:
100 gr ciocolata neagra
1 lingura de unt
1 lingura pepite de ciocolata