Panettone cu ciocolata

Un panettone cu ciocolata care aduce spiritul sarbatorilor in casa ta. Incearca-l si surprinde-ti familia si invitatii cu desert ciocolatos.

Timp de preparare 5 ore

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Panettone cu ciocolata

In vasul robotului adaugati si amestecati faina + sarea. In paralel, dizolvati drojdia in lapte cald + apa. Adaugati acest amestec in vasul robotului si framantati timp de 1 minut.

Adaugati oul în timp ce continuati sa framantati. Acoperiti vasul cu prosop umed si lasati-l sa stea 30 de minute la temperatura camerei.

Dupa acest timp, adaugati galbenusurile + zahar + untul moale, putin cate putin. Se framanta timp de 5 minute. Acoperiti cu folie si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul - cam 2 ore.

Dupa aceasta etapa, adaugati pepitele de ciocolata.

Se toarna coca intr-o matrita speciala de panettone. Lasati sa creasca si sa isi dubleze volumul, timp de 1 oră. Crestati in centru si ungeti cu unt topit.

Coaceti 40 minute la 180°C.

Cat timp se raceste, noi vom face glazura. Topiti ciocolata + unt. Turnati peste panettone si, la final, presarati pepite de ciocolata.

Gata!

Ingrediente Panettone cu ciocolata

Pentru panettone:

375 gr faina

1 praf de sare

20 gr drojdie proaspata ( sau 10 gr drojdie uscata)

90 ml apa calda

90 ml lapte cald

1 ou

2 galbenusuri

56 gr zahar brun

120 gr unt moale

100 gr pepite de ciocolata

15 gr unt topit

Pentru glazura de ciocolata:

100 gr ciocolata neagra

1 lingura de unt

1 lingura pepite de ciocolata

Categorii