Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata

Instructiuni de preparare Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata
Se hidrateaza gelatina pentru cel putin 10 minute in cafeaua rece. Frisca, zaharul brun si esenta de vanilie se incalzesc pe foc mic. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Atunci cand temperatura compozitiei scade putin sub 60 grade Celsius se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine, pana cand se topeste. Se strecoara frisca.
Si se toarna in forme unse in prealabil cu ulei vegetal. Nu a forme speciale, asa ca am folosit cinci cesti de cafea pe care le-am uns cu ulei de cocos.
Dupa ce se racoreste bine, se baga cestile in frigider, unde stau cateva ore bune, pana cand gelatina incheaga panna cotta.
Ingrediente Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata
625 g frisca lichida;
60 g zahar brun;
12-13 g gelatina fin maruntita;
2 lingurite de ness dizolvate in 4 linguri de apa rece;
esenta de vanilie.
Pentru servire, se scot din forme si se glaseaza in sirop de ciocolata:
75 g ciocolata amaruie;
200 ml smantana dulce.
Se amesteca pe foc mic pana cand se topeste - ciocolata si se obtine o glazura fluida si lucioasa.