Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

Reteta culinara Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure din categoria Prajituri. Specific Italia. Cum sa faci Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

 

Am auzit de panna cotta de multe ori. Ba chiar am citit reteta. Am pus-o prin bookmarks de ceva vreme, dar uitasem de ea. Nu mi se parea deloc spectaculoasa: niste smantana cu zahar si gelatina, ce mare lucru? Asta pana cand, saptamana trecuta am avut ocazia sa gust. Si, deodata, am inteles-o pe Carmen de ce e desertul ei favorit. La mine a trecut in Top 10 direct pe locul 2, dupa inghetata (pe care nu cred c-o s-o detroneze ceva vreodata). Panna cotta e un desert care provine din Italia si este extrem de usor de facut si foarte racoritor. Numele se traduce: smantana gatita, pentru ca ingredientul principal e smantana care se incalzeste pana la punctul de fierbere. Consistenta ei poate sa difere de la cea a unei budinci la una mai "batzoasa" in functie de proportia smantana/lapte. Panna cotta mea este, asa cum spun italienii" solida e gommosa".

Ingrediente Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

900 ml smantana (eu am folosit LaDorna 20%, dar se poate folosi orice smantana grasa)

200 ml lapte

200 g zahar tos

20 g gelatina

90 g ciocolata amaruie 

1 pastaie de vanilie

100 g fructe de padure

Categorii