Papa de urda

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Papa de urda

Slanina o taiem cubulete si o prajim .Dupa ce s-a rumenit adaugam cozile de usturoi taiate marunt le mai prajim cateva secunde.Adaugam urda maruntita prajim putin si o punem deoparte. Intr-un ceaun punem apa ,cand fiebe punem o parte de faina de malai.Cu un polonic luam sir din ceaun si il punem in papa de urda(care intr-e timp a fost pusa pe foc).Punem sir pana se omogenizeaza si iese ca o omleta.Mamaliga o facem un pic mai moale. Este o mancare simpla dar deosebit de gustoasa si aromata.Urda proaspata are aroma brazilor si racoarea izvoarelor de munte.Iar combinata cu verdeata i da un gust deosebit...aroma slaminutei i inobileaza gustul...va doresc pofta buna!!!(se poate si fara slanina,o poti inlocui si cu carnaciori sau kaeser,cu ce vreti ,eu am prezentat reteta originala)

Ingrediente Papa de urda

350 gr de urda proaspata

200 gr slanina afumata de porc

o legatura mare de cozi de usturoi

faina de malai

sare optional piper

Categorii