Papa Rellena

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Papa Rellena

Aluatul se face din cartofii fierti si apoi curatati,care se zdrobesc.Acestia se amesteca cu ouale,faina si bicarbonatul,si se condimenteaza.Se framanta bine si se dau la rece pentru 2 ore,sub forma unor bile,invelite in nailon. Umplutura se face din carne ,oua,ceapa tocata fin,usturoi,verdeata si faina.Se condimenteaza si se framanta bine,se pune in folie si se da la rece. Dupa doua ore se scoat bilele de aluat,se ia cate una in palma,se face o adancitura si se umple cu tocatura.Se acopera bine si li se dau o forma rotunda,avand mainile umezite,se pun din nou in frigider.Se scot dupa o ora si se prajesc in baie de ulei fierbinte. Preparatul se serveste cald sau rece,impreuna cu Salsa Criolla.

Ingrediente Papa Rellena

Papa Rellena,sunt niste cartofi umpluti,originari din Peru,dar sub alte denumiri se gasesc in toata America Latina.

Reteta 6 portii

Ingrediente pt aluat:

Cartofi 2 kg

Oua 2 buc.

Faina de grau 0,200kg

bicarbonat 1praf

Sare

Umplutura:

Carne tocata de vita 0,500kg

oua 2 buc

ceapa 0,200kg

patrunjel si coriandru verde 2 legaturi

arde iuti 2 bucati

faina 0,050kg

sare,piper,boia de ardei dulce

Pentru Salsa Criolla

ceapa 1 buc.sfecla rosie din conserva 100gr.avocado 1 buc.ardei iuti 1 buc.rosii 1 buc,oregano,ulei de masline,otet de vin. ingrediente se taie julien si se rad,se combina,se condimenteaza si se asezoneaza,formand un fel de salata.Aceasta salsa serveste drept garnitura la preparatul principal.

Categorii