Papanasi la cuptor
Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanasi la cuptor din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Papanasi la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Papanasi la cuptor
Noua ne plac foarte mult papanas, dar de data aceasta m-am gandit sa pregatesc o varianta mai sanatoasa, la cuptor. Trebuie să recunosc că nu sunt la fel de gustoase ca cele prăjite în ulei, dar cu siguranță sunt mai sănătoase. Au iesit putin mai uscate, desi am pus mai putina faina decat de obicei, iar aluatul a fost ceva mai lipicios cand am dat forma papanasilor.
550 g brânză de vaci 300 g faina 3 oua 50 g zahăr 1 praf de sare 1 lingurita praf de copt Esență de lămâie făină pentru muncă pentru servire: dulceata dupa gust (am folosit cirese, productie proprie) smântânăIntr-un bol se pune cascavalul maruntit, apoi se adauga sare, esenta de lamaie si ouale. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia (eu o pisez cu mixerul vertical), apoi adaugam treptat faina cu praful de copt si framantam cu mana, pana obtinem un aluat usor lipicios, care se lasa la racit jumatate de ora.
Împărțiți aluatul în 11 bucăți mari pentru papanas și 11 bucăți mai mici pentru molii.
Piesele mici sunt modelate in forma de bila, cele mari sunt rotunjite, turtite si cu ajutorul degetelor se formeaza o gaura in mijloc pe care o largi usor.
Tapetați tava de copt a aragazului cu hârtie de copt și așezați papanașii la distanță, deoarece vor crește destul de mult la copt.
Servește papanasul fierbinte cu smântână și gem.
Ingrediente Papanasi la cuptor
550 g brânză de vaci
300 g făină
3 ouă
50 g zahăr
1 praf de sare
1 linguriță praf de copt
Esență de lămâie
făină pentru lucru
pentru servit:
dulceață după gust (eu am folosit de cireșe, productie proprie)
smântână