Papricas de curcan
Reteta culinara din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Papricas de curcan
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Papricas de curcan
Tăiați carnea cubulețe și prăjiți-o în ulei până devin albe.
Separat, caliti ceapa tocata si adaugati-o peste carne, apoi adaugati condimentele, ardeii taiati cubulete, rosiile curatate si pasate si sare dupa gust. Se toarnă o cană de apă și se aduce la fierbere la foc mediu.
Pentru găluște, aduceți apă la fiert. Batem ouale cu sarea de omleta, apoi adaugam apa si adaugam faina pana obtinem o crema mai groasa. Se pune compozitia cu lingura (ca si galustele cu gris) in apa fiarta, la foc mic, ca apa sa nu faca barbote, pentru ca se vor intinde. Fierbeți-le aproximativ 15 minute, deoarece se ridică la suprafață. Amestecam smantana cu o lingura de faina si apoi adaugam cateva linguri de sos iute si amestecam bine pentru a aduce la aceeasi temperatura, apoi turnam peste compozitia la cuptor si amestecam. Se adauga galustele scurse in care au fiert. Se amestecă și se condimentează cu sare și piper. Se mai lasa 5 minute la foc mic, apoi se da deoparte si se presara patrunjel tocat marunt.
Ingrediente Papricas de curcan
800g piept de curcan (dezosat)
2 cepe roșii
3 roşii
1 lingură boia dulce afumată
1 ardei gras roșu
cimbru
piper
sare
3 linguri ulei
100 ml smântână de gătit
O lingură făină
pătrunjel proaspăt
Pentru găluşte:
2 ouă
1 lingură apă minerală
sare
făină