Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros de alcool ) se adauga boiau, se stinge cu putina apa, se mai fierbe 5-8 min, se aduga cartofii, coaja de lamaie, majoranul, si kimionul pisat, se adauga apa sa acopere cu 8-10cm cu apa si se lasa la fiert, foarte incet timp de 2,5 ore

Ingrediente Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

Un pui

3 cepe mari

200 ml vin rosu

3 lingurite boia dulce

1,5 lingurita boia iute

0,5 lingurite majoran uscat

0,5 lingurite kimion pisat

sare

piper

coaja rasa de lamaie (lamaie mare)

100 g untura de porc (sau 100 g ulei )

2 catei de usturoi

500 g cartofi

Categorii