Paris Brest

Reteta culinara Paris Brest din categoria Prajituri. Cum sa faci Paris Brest

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paris Brest

 

Este un desert tipic frantuzesc. Recunosc, m-am indragostit. Putin cam tarziu, dar m-am indragostit. Iubesc tot mai mult deserturile frantuzesti. Mi-a fost si-mi este in continuare teama de ele. Consider ca reprezinta elita deserturilor, sunt fine, pretentioase, fitoase, greu de facut :)) Problema este ca, atunci cand le mananci, sunt absolut irezistibile. Nu va trebuie decat putin curaj…restul merge de la sine. Nu sunt chiar asa de greu de facut. Desigur, nu ma refer la cei incepatori in ale bucatariei. Ce este tipic pentru acest desert, este forma. Trebuie sa fie rotund, in forma de coroana, roata, cum vreti sa-i ziceti. Am intalnit desigur si idei nonconformiste, care nu au respectat forma, motiv pentru care eu am incercat doua moduri.  Paris Brest-ul meu este oarecum rustic. Nu are acea finete de la suprafata, acel craquelin care-l face elegant. In schimb, are gogosele umplute cu crema de vanilie cu praline. Va recomand sa o incercati. Daca nu in acest desert, atunci in altul…este absolut minunata.  Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente Paris Brest

270 ml apa

125 gr unt gras

1 praf de sare

1 lingura zahar brut

200 gr faina

4 oua mari

2-3 picaturi esenta de migdale

Pentru pralina:

100 gr alune de padure

100 gr zahar

Pentru crema:

500 ml lapte

3 galbenusuri

3 linguri zahar brut

1 lingurita extract de vanilie

2 linguri faina

2 linguri amidon alimentar

80 gr unt gras

200 ml smantana pentru frisca

In plus:

250 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

Pentru decor:

Zahar pudra

Alune de padure caramelizate

Categorii