Paris Brest
Reteta culinara Paris Brest din categoria Prajituri. Cum sa faci Paris Brest
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paris Brest
Este un desert tipic frantuzesc. Recunosc, m-am indragostit. Putin cam tarziu, dar m-am indragostit. Iubesc tot mai mult deserturile frantuzesti. Mi-a fost si-mi este in continuare teama de ele. Consider ca reprezinta elita deserturilor, sunt fine, pretentioase, fitoase, greu de facut :)) Problema este ca, atunci cand le mananci, sunt absolut irezistibile. Nu va trebuie decat putin curaj…restul merge de la sine. Nu sunt chiar asa de greu de facut. Desigur, nu ma refer la cei incepatori in ale bucatariei. Ce este tipic pentru acest desert, este forma. Trebuie sa fie rotund, in forma de coroana, roata, cum vreti sa-i ziceti. Am intalnit desigur si idei nonconformiste, care nu au respectat forma, motiv pentru care eu am incercat doua moduri. Paris Brest-ul meu este oarecum rustic. Nu are acea finete de la suprafata, acel craquelin care-l face elegant. In schimb, are gogosele umplute cu crema de vanilie cu praline. Va recomand sa o incercati. Daca nu in acest desert, atunci in altul…este absolut minunata. Ca la bucatarasi acasa
Ingrediente Paris Brest
270 ml apa
125 gr unt gras
1 praf de sare
1 lingura zahar brut
200 gr faina
4 oua mari
2-3 picaturi esenta de migdale
Pentru pralina:
100 gr alune de padure
100 gr zahar
Pentru crema:
500 ml lapte
3 galbenusuri
3 linguri zahar brut
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri faina
2 linguri amidon alimentar
80 gr unt gras
200 ml smantana pentru frisca
In plus:
250 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
Pentru decor:
Zahar pudra
Alune de padure caramelizate