Parizer de casa

Reteta culinara Parizer de casa din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Parizer de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Parizer de casa

 

Retete de Paste Aceasta reteta este speciala pentru orice sarbatoare.

-3 kg. Pui, vreo doi pui mari și frumoși; -4 cepe; -2 morcovi; -1/4 bucată de țelină; -2 capete de usturoi; -1 sfecla rosie, cam jumatate de kg mare; -1 lingura sare; -1 lingurita rozmarin; -1 lingurita piper macinat; -1 lingura otet de ardei iute, bucati; -200 gr. Măsline verzi fără semințe; -2 plicuri de gelatina.

-Pune carnea de pui cu apa si putina sare. Adăugați morcovii, ceapa, țelina, sfecla și un cățel de usturoi, curați dar să fie întregi și fierbeți. Cand legumele si carnea sunt fierte se opreste focul, se scot legumele si carnea din supa si se lasa la racit. Când sunt toate calde, treceți-le prin mașina de carne. Tot prin aparatul de carne se adauga un catel de usturoi si ardei iute din otet.

-In aproximativ 500 ml. Pune două plicuri de gelatină în supa caldă și amestecă cu o spatulă până se topește gelatina.

-Peste tocat adaugam sare dupa gust, rozmarin, piper macinat, supa de gelatina si cu ajutorul unui mixer de mana transformam compozitia intr-o pasta.

-Peste pasta obtinuta se pun maslinele verzi si se amesteca bine.

-Se ia o sticla de plastic si se taie o bucata din ea, cea din dop astfel incat sa devina sticla egala la ambele capete si se pune compozitia in pahar.

-După ce vasul este plin, zdrobiți ușor masa pentru a scoate bulele de aer din compoziție, apoi puneți paharul la frigider peste noapte. După aproximativ 12 ore, tăiați ușor paharul și pariziana va rămâne frumoasă. Aveți poftă de cei dragi la un alt fel de parizian!

Ingrediente Parizer de casa

-3 kg.carne de pui,cam doi pui mari si frumosi;

-4 cepe;

-2 morcovi;

-1/4 bucata telina;

-2 capatani de usturoi;

-1 sfecla rosie,mare cam de jumate de kg.;

-1 lingura sare;

-1 lingurita rozmarin;

-1 lingurita piper macinat;

-1 lingura mare de ardei iuti la otet,bucati;

-200 gr.masline verzi fara samburi;

-2 pliculete gelatina.

Categorii