Parizer de casa din carne de pui

Reteta culinara Parizer de casa din carne de pui din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Parizer de casa din carne de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Parizer de casa din carne de pui

 

Am tot vazut aceasta reteta la cateva fete pe bucataras.ro si imi doream mult sa o incerc si eu. Caut sa pregatesc cat mai multe preparate in casa si sa cumpar tot mai rar din comert. Imi pare rau ca nu am facut cu mai mult timp in urma acest parizer. Chiar nu ma asteptam sa imi placa atat, atat, atat de mult! A iesit o bunatate, condimentat atat cat trebuie, o consistenta faina, perfect as spune eu. Si da, il voi prepara mai des dupa post, de asta sunt sigura!

1 piept de pui dezosat (800 gr a avut) 4 pulpe de pui superioare dezosate 380 ml din supa in care a fiert carnea sare piper 2 foi de dafin 1 lingurita praf de usturoi (sau 2 catei de usturoi) 1 lingurita plina pudra de sfecla boia de ardei dulce 12 gr gelatina Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit, pana carnea este bine patrunsa. Cand este gata, o scoateti intr-un bol cu o paleta. O lasati sa se raceasca. Strecurati 380 ml de supa, dar nu o aruncati pe restul, poate mai trebuie. Carnea rece o taiati bucati, o puneti intr-un robot de bucatarie. Presarati sare, piper, boia dulce, pudra de usturoi si de sfecla. Puneti gelatina la hidratat cu 4-5 linguri de supa rece. Incalziti cam 100 de ml din supa strecurata, dar sa nu o faceti prea fierbinte. O luati de pe foc, puneti gelatina hidratata si amestecati bine, sa se dizolve gelatina. Maruntiti carnea in robot, apoi puneti amestecul cu gelatina. Tot mixati, turnati si restul de supa. Trebuie sa obtineti o pasta, dar nu foarte subtire. Daca credeti ca este nevoie de mai multa supa, in afara de cele 380 ml mai puneti, dar e posibil sa mai aveti nevoie si de gelatina. Gustati sa vedeti daca mai trebuie condimente. Taiati o sticla de plastic de 2 litri (eu am folosit una de 1 litru si jumatate si a iesit plina), partea de sus, undeva mai jos de dop. Turnati amestecul in aceasta sticla, o mai bateti de masa, pentru a se aseza amestecul de pui. O acoperiti la gura cu folie si o dati la frigider, pana a doua zi. A doua zi, taiati usor sticla, cu un cutit bine ascutit, dar aveti grija sa nu taiati si parizerul. Il portionati si serviti cu mustar, legume, paine de casa. Este o mare bunatate!

Ingrediente Parizer de casa din carne de pui

1 piept de pui dezosat (800 gr a avut)

4 pulpe de pui superioare dezosate

380 ml din supa in care a fiert carnea

sare

piper

2 foi de dafin

1 lingurita praf de usturoi (sau 2 catei de usturoi)

1 lingurita plina pudra de sfecla

boia de ardei dulce

12 gr gelatina

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ