Parjoala de dimineata

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Parjoala de dimineata

Aceste parjoale se fac usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri. Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga restul de iaurt, sare si piper si se mai proceseaza scurt. Se pune sosul deoparte, ca aromele sa infuzeze. Se pune in blender carnea si se proceseaza pana ce se obtine o pasta. Se prajesc uscat, fara ulei, timp de 30-40 de secunde, semintele de chimen si fenicul si se piseaza. Se combina faina cu macinatura de chimen si fenicul, boia, sare si piper. Se amesteca intr-un castron separat ceapa cu oua si bere si se bat impreuna. Se toarna mixtura de bere in cea de faina si apoi se combina cu carnea tocata, pana se obtine o mixtura omogena. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca (strat de 2-3 cm), la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, se adauga cate o lingura de mixtura de carne si se aplatizeaza usor. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie mototolite si se servesc apoi fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si o salata verde.

Ingrediente Parjoala de dimineata

200 g iaurt gro

10-12 frunze proaspete de menta

sau busuioc

tocate grosier

2 linguri de patrunjel proaspat

tocat grosier

2 catei de usturoi

tocati

2 lingurite de suc de lamaie

200 g faina

2 lingurite de seminte de chimen

1 lingurita de seminte de fenicul

1/2 lingurita de boia iute

1 lingurita de sare

1/2 ceapa rosie mica

tocata foarte fin

2 oua

150 ml bere blonda

450 g piept de pui

dezosat

fara piele

ulei de orez

pentru prajit

feliute de lamaie

pentru servit

salata verde

pentru servit

Categorii