Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Reteta culinara Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

 

Aceasta este pasca cu branza ce am facut-o anul acesta de Paste. M-am gandit sa nu mai fac cu aluat de cozonac ci cu un aluat fraged si a iesit foarte buna, aromata de s-a mancat foarte repede.

Ingrediente Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aluat:

25 ge unt

1 galbenus de ou

2 linguri smantana

1 lingura zahar

1 praf de copt

1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

faina

Umplutura:

650 gr branza de vaci mai cremoasa

2 linguri mascarpone

3 oua + 1 ou pentru uns

2 albusuri de ou

1 praf de sare

1 cana zahar

coaja rasa de lamaie

1 lingura esenta rom

50 gr stafide

2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

1-2 linguri gris (sau faina alba)

Categorii