Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la rece pentru o jumatate de ora. Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul, vanilia si galbenusurile. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie, merisoarele si stafidele aurii. Se amesteca cu o spatula apoi se presara grisul si faina. Se amesteca din nou. Se da deoparte. Se scoate aluatul de la rece. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma rotunda de dimensiune mai mare decat tava pentru a acoperi si peretii acesteia. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Se asaza cu grija aluatul imbracand si peretii formei. Se inteapa cu o furculita din loc in loc aluatul. Se presara grisul apoi se toarna compozitia de branza. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 1 ora si 10 minute. Se verifica daca este facuta pasca cu lama unui cutit. Se introduce in mijlocul compozitiei. Daca iese curata inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se transfera pe un platou. Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste pasca. Se intinde cu grija pe toata suprafata. Se da din nou la rece pentru a se intari ciocolata. Inainte de a fi servita, se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Pofta buna!

Ingrediente Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Pt. aluat:

450 g faina

un praf de sare

1/2 lgt sare

100 g zahar

100 g unt

120 g lapte dulce

Pt. umplutura:

1 kg branza cremoasa

200 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

2 galbenusuri

1 lgt coaja rasa de lamaie

3 lg gri

1 lg faina

100 g merisoare

50 g stafide aurii

2 lg gri

Pt. glazura:

100 g ciocolata amaruie

30 ml frisca lichida

Categorii