Pasca fara aluat

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasca fara aluat

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma. Se adauga branza de vaca si smantana si se omogenizeaza cu ajutorul unei palete. Se adauga faina de grau, grisul, stafidele si se omogenizeaza bine compozitia,dupa care se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora sau pana cand se rumeneste frumos.Se lasa sa se racoreasca foarte bine,pret de cateva ore dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor! Mentionez ca branza este de foarte buna calitate,fara apa sau zer sau ce o mai fi in branza cumparata din piata sau de la alimentara si smantana este groasa si buna calitativ,nu smantana la cutie cau care curge din lingura.Din acest motiv am pus asa putina faina de grau si asa putin gris,daca as fi pus mai mult ar fi iesit foarte tare adica chitan si nu ar fi avut aceiasi consistenta,moale si pufoasa.

Ingrediente Pasca fara aluat

-1500 gr.branza de vaci dulce facuta in casa(perle de branza)

-1 kg.smantana,grasime 30%

-12 linguri de zahar

-400 gr.stafide

-12 oua

-4 linguri faina de grau

-4 linguri gri

-1 esenta de vanilie

-1 praf de sare.

Categorii