Pasca fara aluat

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasca fara aluat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Cand obtii o bezea ferma opreste mixerul. Galbenusurile le mixezi cu zaharul ramas pana se albesc. Adauga untul topit si racit. Urda sau branza dulce (eu am folosit urda) o mixezi intr-un robot pana devine cremoasa. Adauga smantana si mixeaza pana la incorporare. Adauga crema de branza peste galbenusuri impreuna cu vanilia. Adauga faina si amidonul si mixeaza pana dispar cocoloasele. Albusurile batute spuma se adauga in 2-3 transe peste amestecul de branza si galbenusuri. Se amesteca totul cu o spatula. La final adauga merisoarele si coaja de portocala. Pune compozitia intr-o cratita tapetata cu ulei/unt si faina. Coace pasca be baie de aburi la cuptorul incins la 160 grade pentru 50-60 minute. Se lasa sa se raceasca si se scaote din tava. se serveste ca atare sau dupa preferinte. eu am decorat pasca cu putin caramel.

Ingrediente Pasca fara aluat

300 gr urda (sau branza dulce)

300 gr smantana grasa (peste 35% grasime)

4 oua

150 gr zahar alb

50 gr unt gras 80%

2 linguri faina alba

2 linguri amidon alimentar

100 gr merioare

2 linguri coaja confiata de portocala (eu o fac in casa)

1 plic vanilie

Categorii