Pasca marmorata (fara aluat)

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasca marmorata (fara aluat)

Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu. Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul. Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam bine. La final adaugam smantana si apoi stafidele. Stingem praful de copt cu zeama de lamaie si turnam in compozitie, alaturi de esenta de vanilie, omogenizand. Punem jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt. In cealalta jumatate adaugam cacaua si turnam peste cealalta. Dam la cuptorul preincalzit, pentru 75 de minute ( verificam daca este coapta cu ajutorul unei scobitori).

Ingrediente Pasca marmorata (fara aluat)

700 g branza dulce de vaci

6 oua mari

400 g smantana

200 g margarina

200 g zahar din stevie

10 linguri faina de orez

un praf de sare

200 g stafide aurii

2 pliculete zahar vanilinat

3 picaturi esenta de vanilie

3 lg cacao

1 praf de copt

zeama de la 1/2 de lamaie

zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru decor)

Categorii