Pasta de ardei capia copti
Reteta culinara Pasta de ardei capia copti din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Pasta de ardei capia copti
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pasta de ardei capia copti
Cum zacusca s-a cam terminat de mult timp și în congelator mai avem punguțe cu ardei capia copți, m-am gândit să fac rapid o pastă absolut delicioasă, pentru consum imediat, la micul dejun, mai ales acum, în Post. În perioadele când nu se postește, această pastă este excelentă alături de o porție de carne, garnitură și salată. Am făcut o porție dublă, care să fie suficientă pentru tot sfârșitul de săptămână.
INGREDIENTE
Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se mărunțesc.
Când ardeii capia s-au scurs de tot lichidul, se taie în bucăți mai mici, pentru ca mixarea lor să fie mai ușoară și mai rapidă.
Se pun în blender: ardeii copți și usturoiul mărunțiți, în prealabil. Se adaugă: uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, zahărul și oregano.
Se mixează fin aceste ingrediente, se pune pasta într-un bol și se poate servi chiar imediat, cu pâine prăjită, la micul dejun, la o masă festivă, sau la felul principal, alături de o porție de carne.
Ingrediente Pasta de ardei capia copti
8 ardei capia copți, de la congelator
4 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
1-2 lingurițe de oțet balsamic
1 linguriță de sare extrafină
1-2 lingurițe de zahăr tos
piper (opțional)
1 linguriță de oregano
Pentru servit:
4 felii de pâine toast, prăjite
măsline fără sâmburi
frunze de pătrunjel