Pasta de dovlecei cu curry

Reteta culinara Pasta de dovlecei cu curry din categoria Mancaruri de legume. Specific Sri Lanka. Cum sa faci Pasta de dovlecei cu curry

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta de dovlecei cu curry

 

Am adaptat reteta parfumata de mancarica de vinete cu frunze de curry in salata/pasta rece de dovlecei. Ce bunatate, pe o felie de paine proaspata sau prajita. Frunzele de Curry din Sri Lanka Frunzele de Curry sunt făcute pentru a contura şi a intensifica arome care merită să iasă în evidenţă. Practic, ele sunt puterea din spatele gusturilor vedetă. Aceste frunze sunt ingredientul cheie al curry-ului iute şi provin dintr-un copac de talie medie, care creşte în sălbăticie, la poalele Munţilor Himalaya. Sunt folosite pentru a intensifica aromele preparatelor indiene şi asiatice, fiind adăugate reţetelor picante din carne, supelor şi orezului.

Ingrediente Pasta de dovlecei cu curry

4 dovlecei

1 ceapa mare (2 mici)

2 linguri de bulion de rosii

1 lingura praf de curry

1 linguriță praf de chimen

1 linguriță praf de ghimbir

1/2 lingurita praf de chili

20 frunze de curry (proaspete sau uscate)

2 linguri de zahar

2 linguri de otet de vin

sare și piper

4 linguri de ulei de floarea soarelui

Categorii