Pasta de naut cu rosii uscate
Reteta culinara Pasta de naut cu rosii uscate din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Pasta de naut cu rosii uscate
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pasta de naut cu rosii uscate
Aceste bobite delicioase nu mai lipsesc de multa vreme din bucataria mea. Sunt o sursa excelenta de proteine,fibre si vitamine.Protejeaza inima si regleaza glicemia.De multe ori il cumpar gata fiert,la conserva,iar alteori il pun la oala minune si il fierb eu. Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propun o reteta rapida,sanatoasa si gustoasa cu naut,rosii uscate si usturoi. Rosiile uscate au o aroma puternic accentuata ce nu o gasim in niciun alt mod de a le pastra.Gustul lor este acrisor-dulce,obtinut in timpul uscarii,fara a avea nuante de fiert.Bucatelele de rosii uscate isi pastreaza forma si consistenta in orice fel de mancare pregatita.
Ingrediente Pasta de naut cu rosii uscate
500 g naut fiert si scurs
70-100 ml de zeama ramasa de unde a fiert nautul
5-6 rosii uscate
4-5 catei de usturoi
ulei de masline
sare si piper
boia de ardei afumata (optional)