Pasta de naut cu rosii uscate

Reteta culinara Pasta de naut cu rosii uscate din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Pasta de naut cu rosii uscate

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta de naut cu rosii uscate

 

Aceste bobite delicioase nu mai lipsesc de multa vreme din bucataria mea. Sunt o sursa excelenta de proteine,fibre si vitamine.Protejeaza inima si regleaza glicemia.De multe ori il cumpar gata fiert,la conserva,iar alteori il pun la oala minune si il fierb eu. Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propun o reteta rapida,sanatoasa si gustoasa cu naut,rosii uscate si usturoi. Rosiile uscate au o aroma puternic accentuata ce nu o gasim in niciun alt mod de a le pastra.Gustul lor este acrisor-dulce,obtinut in timpul uscarii,fara a avea nuante de fiert.Bucatelele de rosii uscate isi pastreaza forma si consistenta in orice fel de mancare pregatita.

Ingrediente Pasta de naut cu rosii uscate

500 g naut fiert si scurs

70-100 ml de zeama ramasa de unde a fiert nautul

5-6 rosii uscate

4-5 catei de usturoi

ulei de masline

sare si piper

boia de ardei afumata (optional)

Categorii