Pasta de praline

Instructiuni de preparare Pasta de praline
Se pune zaharul intr-o tigaie incapatoare, se adauga apa si se lasa sa dea totul in clocot.
Cand zaharul ajunge la 121C sau e plic de basicute se adauga migdalele dintr-o data si se amesteca bine, in asa fel incat migdalele (si arahidele) sa fie imbracate in zahar, care fi nisipos intr-o prima faza, apoi se va topi si carameliza.
Se amesteca incontinuu pana ce zaharul e caramelizat.
Se toarna amestecul pe o foaie de silicon sau pe o tava unsa cu putin ulei.
Cand s-a intarit amestecul, se rupe in bucati care se pun in robotul de bucatarie. Puteti pastra cateva bucati de migdale ori arahide si le puteti folosi la ornarea torturilor sau le puteti manca ca atare .
Se incepe macinarea bucatilor de praline prin pulsare . Dupa cateva secunde amestecul arata asa dupa vreun minut asa si tot asa pana obtinem o pasta absolut divina.
Sursa, acelasi Bernard cu retete speciale.
Ingrediente Pasta de praline
240 g migdale necojite
160 g zahar
15g apa