Pasta de praline

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pasta de praline

Se pune zaharul intr-o tigaie incapatoare, se adauga apa si se lasa sa dea totul in clocot.

Cand zaharul ajunge la 121C sau e plic de basicute se adauga migdalele dintr-o data si se amesteca bine, in asa fel incat migdalele (si arahidele) sa fie imbracate in zahar, care fi nisipos intr-o prima faza, apoi se va topi si carameliza.

Se amesteca incontinuu pana ce zaharul e caramelizat.

Se toarna amestecul pe o foaie de silicon sau pe o tava unsa cu putin ulei.

Cand s-a intarit amestecul, se rupe in bucati care se pun in robotul de bucatarie. Puteti pastra cateva bucati de migdale ori arahide si le puteti folosi la ornarea torturilor sau le puteti manca ca atare .

Se incepe macinarea bucatilor de praline prin pulsare . Dupa cateva secunde amestecul arata asa dupa vreun minut asa si tot asa pana obtinem o pasta absolut divina.

Sursa, acelasi Bernard cu retete speciale.

Ingrediente Pasta de praline

240 g migdale necojite

160 g zahar

15g apa

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar