Pasta de somon afumat și batog afumat

Reteta culinara Pasta de somon afumat și batog afumat din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Pasta de somon afumat și batog afumat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta de somon afumat și batog afumat

 

Îmi era tare dor de o pastă de pește. Sincer, recunosc că o cumpăr, că nu prea am amatori în casă și întotdeauna când prepari acasă nu iese cantitate mica. Dar acum dacă am început să gătesc pentru 3 case, iar fetele consumă pește cu plăcere, m-am pus la treabă. Tare bine am făcut, a avut mare succes! ;)

Somon afumat cca. 150 g, Batog afumat cca. 150 g, Unt vegetal Cremino 200 g, Ceapă verde 1 legătură, muștar 2 linguri, Lămâie 1 bucată.

Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperature camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie.

Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender, robot ce aveți la îndemână.

Somonul și batogul se mărunțesc, apoi se pun peste ceapa mărunțită.

Se adaugă untul vegetal și muștarul, poi se blendează până se obține o pasta omogenă.

Se asezonează de sare și zeamă de lămâie, apoi se transferă în recipient de sticlă și se pun la rece la frigider.

Simplu și bun, făcut în casă.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Pasta de somon afumat și batog afumat

Somon afumat cca. 150 g, Batog afumat cca. 150 g, Unt vegetal Cremino 200 g, Ceapă verde 1 legătură, muștar 2 linguri, Lămâie 1 bucată.

Categorii