Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii
Reteta culinara Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Grecia. Cum sa faci Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii
Va invit in Grecia astaz. Ktipiti cunoscuta si sub numele de Tirokafteri este o pasta de tartinat servita de obicei ca mezze (antreu). Baza este branza greceasca feta, iaurt, piment iute, ardei copti, rosii , ulei de masline, usturoi , origano etc. Am facut o varianta cu rosii si fara ardei https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/pasta-de-tartinat-ktipiti-cu-branza.html
INGREDIENTE
Taiati rosia, ceapa si usturoiul bucati.
Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele.
Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema.
Condimentati.
Varsati intr-un bol si dati la rece 30 de minute minimum.
Decorati cu flori de arpagic , busuioc, menta si un pic de ulei de masline.
O puteti servi cu paine completa sau cu bastonase de castravete (cruditati).
Puteti asezona o salata sau o puteti tartina pe paine cu cereale .
Pastrati-o la rece intr-o borcan sau cutie etansa.
Foarte gustoasa si parfumata.
Ingrediente Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii
100 gr de branza feta
1/2 rosie
2 linguri ulei de masline
4 felii de rosie uscata in ulei
6 foi de menta proaspata
3 linguri smantana (sau iaurt)
1 ceapa verde
1 catel de usturoi
arpagic fire si flori
paprika afumata
piment/boia de ardei
foi de busuioc proaspat