Pasta din fasole roșie și porumb

Reteta culinara Pasta din fasole roșie și porumb din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Pasta din fasole roșie și porumb

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta din fasole roșie și porumb

 

Un aperitiv creat ad-hoc, cu ingredientele disponibile din cămară, pliată oarecum pe rețeta clasică de fasole bătută, făcăluită sau …..! 😉

 

INGREDIENTE
Boabe de fasole roșie în conservă cca. 500 g, Boabe de porumb în conservă cca. 200 g, Ulei de porumb cca. 100 ml, Usturoi cca 4 căței Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Vigita a la Panacris 1 lingură, Ceapă galbenă 1 bucată. Pentru topping: Ceapă galbenă 1 bucată mare, Ulei de porumb cca. 50 ml, Boia de ardei dulce cca. 2 linguri.

Recunosc că de dat asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa mărunțită și usturoiul se pun la gătit în vasul blender-ului minunat. Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „sos cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Pentru topping:

Ceapa feliată julien se călește în în uleiul de porumb, cca, 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezonează de boia, se amestecă energic până ce se înglobează, atenție cu focul oprit, ca să nu se amărească boiaua! 😉

Am devorat-o asezonată cu ceapă călită în ulei și boia de ardei dulce!

Spor și poftă bună!

Ingrediente Pasta din fasole roșie și porumb

Boabe de fasole roșie în conservă cca. 500 g, Boabe de porumb în conservă cca. 200 g, Ulei de porumb cca. 100 ml, Usturoi cca 4 căței Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Vigita a la Panacris 1 lingură, Ceapă galbenă 1 bucată. Pentru topping: Ceapă galbenă 1 bucată mare, Ulei de porumb cca. 50 ml, Boia de ardei dulce cca. 2 linguri.

Categorii