Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold - Cum se prepara Pasta e ceci - Supa italiana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

 

O supa italiana ce poate inlocui cu succes carnea. Foarte consistenta si hranitoare. Ideala in timpul postului, vegetarienilor si numai. Se prepara rapid daca ati fiert nautul in prealabil. Nautul acestei supe va recomand sa-l utilizati pe cel italian, care este foarte mic, cat bobul de mazare. Sunt mai multe modalitati de a prepara: Pasta e ceci in stil toscan..  in stil  napolitan, in stil  calabres .... eu  astazi  va prezint: pasta  e ceci romana Ea incheie topul a celor mai bune 50 de supe din lume. Pentru Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si  naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold ai nevoie de urmatoarele ingrediente: naut, spaghete, usturoi, rosii, usturoi.  

Ingrediente Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si  naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold 3-4 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi o crenguta rozmarin o cana si jumatate naut deshidratat 2-3 rosii sau o lingura pasta de rosii ,sau 3-4 linguri rosii la borcan o fileu ansoa sau sos de stridii ,sos de peste ;( optional ) un snop mic de spaghete rupte bucatele Pentru servit Ardei iute tocat marunt Rozmarin tocat marunt Ulei de masline

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte

Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert.

Intr-o oala pentru supa, adaugati usturoiul si rozmarinul, adaugati uleiul si-l puneti la gatit, la foc mic, lasandu-l sa incalzeasca si sa aromatizeze uleiul treptat.

Sotati pana cand usturoiul devine usor aramiu.

Adaugati fileul de ansoa, sotati putin, apoi rosiile si sotati inca 2-3 minute.

Adaugati cu ajutorul unei spumiere nautul fiert, o cana de lichid in care a fiert nautul sau pana acopera nautul de un deget; pastrati o jumatate cana de naut fiert pe care il pasati separat cu blenderul vertical.

Dupa 2-3 clocote, scoateti crenguta de rozmarin si usturoiul, (unii il lasa in supa) adaugati spaghetele rupte, fierbeti aproximativ 8 minute.

Adaugati pasta de naut, amestecati.

Potrivit consistenta supei cu lichidul de la nautul fiert.

Potriviti de sare.

 Se serveste atat calda, cat si rece, asezonati cu rozmarin si ardei iute tocat marunt si stropit putin cu ulei de masline.

Iti recomandam si reteta de Supa de legume cu paste litere, preferata copiilor sau Supa crema de ciuperci, foarte cremoasa si buna la gust.

Incearca si Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut, un deliciu de zile mari.

Pofta  buna!

 

Ingrediente Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Ingrediente Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si  naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

3-4 linguri ulei de masline

2-3 catei usturoi

o crenguta rozmarin

o cana si jumatate naut deshidratat

2-3 rosii sau o lingura pasta de rosii ,sau 3-4 linguri rosii la borcan

o fileu ansoa sau sos de stridii ,sos de peste ;( optional )

un snop mic de spaghete rupte bucatele

Pentru servit

Ardei iute tocat marunt

Rozmarin tocat marunt

Ulei de masline

Categorii