Pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

Reteta culinara Pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

 

Imi plac branzeturile sarate (telemea si branza de burduf) desi ar trebui sa mananc mai multe nesarate. Așa că având astfel de brânzeturi tot timpul la frigider, într-o zi m-am gândit să fac din ele o pastă tartinabilă, care, odată terminată, era foarte populară la micul dejun.

200 de grame de brânză de burduf 100 de grame de unt moale tulpini de ceapă verde 1 ardei gras rosu Pentru decor: măsline negre

Ardeiul gras se spală, se curăță de tulpini și semințe, apoi se taie în bucăți mici.

Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul.

Brânza de burduf se amestecă 2-3 minute, pentru a deveni mai fină. Adaugă apoi untul moale și amestecă încă 3-4 minute, până când pasta devine omogenă.

Adăugați ardei gras tăiați cubulețe și felii de tulpini de ceapă verde. Se amesteca usor (manual, nu cu mixerul) pentru omogenizare, dupa care pasta poate fi deja folosita.

Este foarte bun cu paine prajita si felii reci de rosii. Se ornează cu felii de măsline negre.

Ingrediente Pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

200 grame de brânză de burduf

100 grame de unt moale

codițe de ceapă verde

1 ardei gras roșu

Pentru decor:

măsline negre

Categorii