Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară

Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară - Cum se prepara Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară: Curăță și spală bine fasolea

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară

 

Păstăi cu usturoi - O rețetă de vară savuroasă și ușoară, perfectă pentru zilele călduroase. Descoperă alături de Andra Mihail cum să prepari păstăi fragede cu usturoi și arome proaspete, într-un mod simplu și rapid. Pentru această rețetă de Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară, ai nevoie de doar 3 ingrediente: păstăi, usturoi și mărar.    

Ingrediente Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară 500 gr fasole galbenă fideluta 1 căpățână usturoi ulei de floarea soarelui boia de ardei (opțional) 1 leg mărar verde sare și piper

Cum se prepara Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară:

Curăță și spală bine fasolea.

Toacă mărunt câțiva căței de usturoi, apoi pune-i la călit în ulei de floarea soarelui, într-o cratiță mare și înaltă. Adaugă și păstăile în cratiță.

Lasă-le la rumenit puțin, apoi adaugă apă cât să le acopere. Condimentează cu sare și piper, apoi acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert, aproximativ 20-30 minute maxim.

Într-un mojar, pune câțiva căței și puțină sare. Presează bine usturoiul, apoi adaugă puțin ulei de floarea soarelui și amestecă bine până obții un mujdei. 

După ce fasolea a fiert și apa a scăzut, adaugă puțină boia. Boiaua este opțională, dacă nu îți place, nu pune.

Peste fasolea gătită, adaugă o lingură de mujdei și puțin mărar tocat mărunt. Amestecă pentru a se întrepătrunde aromele. 

Păstăile cu usturoi sunt gata pentru a fi savurate. Mâncarea se poate consuma atât caldă, cât și rece.

Încearcă și rețeta de Fasole verde la cuptor, o bunătate sau varianta de Mâncare de păstăi la cuptor.

Îți recomandăm și rețeta Salata de fasole in stil polonez.

Poftă bună!

Ingrediente Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară

Ingrediente Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară

500 gr fasole galbenă fideluta

1 căpățână usturoi

ulei de floarea soarelui

boia de ardei (opțional)

1 leg mărar verde

sare și piper

Categorii