Pastai galbene, cu smantana si usturoi

Pastai galbene, cu smantana si usturoi

Reteta culinara Pastai galbene, cu smantana si usturoi din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Pastai galbene, cu smantana si usturoi

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Pastai galbene, cu smantana si usturoi

 

A cam trecut sezonul păstăilor, cu izolarea la domiciliu și într-o zi, cu oarecare grabă și jenă, am cumpărat la piață câteva păstăi galbene, care-mi plac foarte mult și le-am preparat cu smântână și usturoi, așa cum găsisem pe net o rețetă care mi-a făcut poftă. Și tare bună a fost! Am mâncat cu pâine toast prăjită, dar acest preparat este foarte bun și cu mămăliguță caldă.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
500 grame de păstăi galbene 2 cepe galbene 5-6 căței de usturoi 250 ml de smântână 1 lingură de amidon alimentar 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sare piper 1 legătură de frunze de pătrunjel

Se îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-15 minute.

Între timp se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient. 

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se lasă în așteptare.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când păstăile sunt aproape fierte, se strecoară, se păstrează apa și se lasă puțin la răcorit.

Se adaugă în tigaia cu ceapă și usturoi cam 100-150 ml de zeama în care au fiert păstăile și se mai lasă la foc iute, încă 4-5 minute, după care se adaugă păstăile și 150-200 ml de zeamă. După 5-7 minute de fiert, se adaugă și usturoiul mărunțit.

Separat se adaugă amidonul alimentar în smântână, se amestecă și se uniformizează. Dacă smântâna este groasă, se mai poate subția amestecul cu 50 ml de zeamă.

Se adaugă smântâna subțiată în tigaia cu păstăile, se mai lasă la fiert încă 4-5 minute, timp în care sosul se îngroașă. Se amestecă din când în când, ca să nu se prindă de fundul tigăii, după care se condimentează preparatul cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat și se ia tigaia de pe foc.

Se servește imediat cu pâine prăjită, sau cu mămăliguță caldă. Cine dorește, poate să alăture un mujdei de usturoi, subțiat cu puțină smântână.

Ingrediente

  • 500 grame de păstăi galbene
  • 2 cepe galbene
  • 5-6 căței de usturoi
  • 250 ml de smântână
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii

Retete similare