Pastai galbene, cu smantana si usturoi

Reteta culinara Pastai galbene, cu smantana si usturoi din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Pastai galbene, cu smantana si usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastai galbene, cu smantana si usturoi

 

Sezonul păstăilor s-a terminat, cu izolare acasă, și într-o zi, cu puțină grabă și jenă, am cumpărat de la piață niște păstăi galbene, care îmi plac foarte mult, și le-am pregătit cu smântână și usturoi, așa cum găsisem pe net un reteta care m-a facut sa imi doresc. Și chiar a fost bun! Am mancat paine prajita, dar aceasta mancare este foarte buna cu mamaliga calda.

500 de grame de păstăi galbene 2 cepe galbene 5-6 catei de usturoi 250 ml de smântână 1 lingura amidon alimentar 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sare piper 1 legatura de frunze de patrunjel

Scoatem capetele păstăilor, rupeți-le în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi spălați-le bine în câteva ape, apoi puneți-le la fiert, la foc iute, timp de 10-15 minute.

Intre timp se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se caleste usor la foc mic in ulei suficient. 

Curățați usturoiul, spălați-l, tocați-l și lăsați-l să stea.

Se aleg frunzele de patrunjel, se spala, se usuca si se toaca.

Când păstăile sunt aproape fierte, strecurați-le, păstrați apa și lăsați să se răcească puțin.

Adaugam aproximativ 100-150 ml din zeama in care au fiert pastaile in tigaia cu ceapa si usturoi si mai lasam sa fiarba 4-5 minute, dupa care adaugam pastaile si 150-200 ml zeama. După 5-7 minute de fiert, adăugați usturoiul tocat.

Separat se adauga amidonul alimentar in crema, se amesteca si se uniformizeaza. Daca crema este groasa, puteti subtiera amestecul cu 50 ml de suc.

Adaugam smantana subtire in cratita cu pastaile, mai lasam la fiert 4-5 minute, timp in care sosul se ingroasa. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipeasca de fundul tigaii, apoi se condimenteaza preparatul cu sare si piper, se presara patrunjel tocat si se ia tigaia de pe foc.

Se serveste imediat cu paine prajita, sau cu mamaliga fierbinte. Dacă doriți, puteți adăuga un cățel de usturoi, subțire cu puțină smântână.

Ingrediente Pastai galbene, cu smantana si usturoi

500 grame de păstăi galbene

2 cepe galbene

5-6 căței de usturoi

250 ml de smântână

1 lingură de amidon alimentar

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii