Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella

Reteta culinara Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella din categoria Mancaruri de legume. Specific Italia. Cum sa faci Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella

 

Ce-mi plac pastaile proaspete !!!De data aceasta aveam jambon sec afumat , un pic de mozzarella si am facut o mancare chiar gustoasa.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/pastai-verzi-cu-jambon-sec-si-mozzarella.html

 

INGREDIENTE
500 gr de pastai verzi 3 linguri de smantana 50 gr de mozzarella (puneti mai multa daca aveti ) 1 ceapa salota 1 catel de usturoi 3 felii de jambon sec Foret Noir paprika afumat sare, piper 3 linguri ulei

Curatati si spalati pastaile verzi.

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.

Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.

Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.

Intr-o tigaie adanca puneti la prajit in uleiul incalzit ceapa taiata marunt cu usturoiul tocat, cu jambonul taiat bucatele si cu un pic de paprika .

Colorati ceapa, adaugati apoi pastaile scurse si sotati cateva minute.

Puneti smantana, apoi mozzarella si amestecati.

Adaugati sare, piper. Amestecati si lasati sa scada apa cateva minute. Serviti-le calde.

Ingrediente Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella

500 gr de pastai verzi

3 linguri de smantana

50 gr de mozzarella (puneti mai multa daca aveti )

1 ceapa salota

1 catel de usturoi

3 felii de jambon sec Foret Noir

paprika afumat

sare, piper

3 linguri ulei

Categorii