Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

Reteta culinara Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi) din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

 

Ce-mi plac pastaile proaspete !!! Faceti in cantitate mare si congelati portii. De data aceasta le-am parfumat cu celebra marinata sau sos chermoula.  Ideala de facut aceasta marinata cand aveti mult patrunjel sau coriandru si se pastreaza bine la frigider. Am mixat ierburile cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika.

 

INGREDIENTE
1,2 kg de pastai verzi proaspete 2 cepe verzi 1 rosie enorma (sau 3-4 normale) 1 lingura buna de sos chermoula 2 linguri ulei 1 lingura bulion concentrat de rosii paprika afumata sare, piper

Curatati si spalati pastaile.

Curatati si tocati ceapa marunt.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti.

Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele.

Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika .

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 20 de minute.

Amestecati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti bulionul si lasati sa fiarba inca 10-20 de minute.

Verifcati de sare si daca pastaile sunt gatite.

Serviti-le simple sau ca garnitura la o carne, sau un peste.

Am congelat o parte.

Ingrediente Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

1,2 kg de pastai verzi proaspete

2 cepe verzi

1 rosie enorma (sau 3-4 normale)

1 lingura buna de sos chermoula

2 linguri ulei

1 lingura bulion concentrat de rosii

paprika afumata

sare, piper

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl