Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

Reteta culinara Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi) din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

 

Ce-mi plac pastaile proaspete !!! Faceti in cantitate mare si congelati portii. De data aceasta le-am parfumat cu celebra marinata sau sos chermoula.  Ideala de facut aceasta marinata cand aveti mult patrunjel sau coriandru si se pastreaza bine la frigider. Am mixat ierburile cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika.

 

INGREDIENTE
1,2 kg de pastai verzi proaspete 2 cepe verzi 1 rosie enorma (sau 3-4 normale) 1 lingura buna de sos chermoula 2 linguri ulei 1 lingura bulion concentrat de rosii paprika afumata sare, piper

Curatati si spalati pastaile.

Curatati si tocati ceapa marunt.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti.

Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele.

Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika .

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 20 de minute.

Amestecati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti bulionul si lasati sa fiarba inca 10-20 de minute.

Verifcati de sare si daca pastaile sunt gatite.

Serviti-le simple sau ca garnitura la o carne, sau un peste.

Am congelat o parte.

Ingrediente Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

1,2 kg de pastai verzi proaspete

2 cepe verzi

1 rosie enorma (sau 3-4 normale)

1 lingura buna de sos chermoula

2 linguri ulei

1 lingura bulion concentrat de rosii

paprika afumata

sare, piper

Categorii