Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde
Reteta culinara din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde
De obicei fac acest fel de mâncare cu cus-cus, dar cum cel pe care-l am acum în casă este ”cu ouă”, l-am înlocuit cu paste (”floricele”) pe al căror ambalaj scrie că ar putea avea ceva urme de ouă, sau de soia. Mi s-a părut că așa este mai acceptabil, din punctul de vedere al restricțiilor alimentare din Post. Nu numai atât, pastele acestea s-au armonizat perfect cu sosul picant, absolut excelent și cu ardeii capia copți, dulci și foarte buni. În total, o mâncare excelentă, din care nu m-am sfiit să mânânc trei porții, aproape una după alta, într-atât de bună era. În plus, o rețetă în care am folosit ardei capia copți, puși la congelator în toamnă, iar rezultatul a fost mai bun decât oricare alt preparat cu ingrediente similare.
Ingrediente Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde
250 grame de paste din grâu dur (”floricele”)
4 ardei capia, copți (de la congelator)
Pentru sosul picant:
1 ceapă
5-6 căței de usturoi
2 roșii
150-200 ml de suc de roșii
4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
1 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
1 linguriță de chilli
1 linguriță de oregano
2 lingurițe de zahăr tos
sare
piper
Pentru servit:
codițele de la 5-6 cepe verzi