Paste cu carne de pui, la cuptor

Reteta culinara Paste cu carne de pui, la cuptor din categoria Penne. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu carne de pui, la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu carne de pui, la cuptor

 

În urmă cu ceva timp bucatarasul mi-a făcut poftă cu o rețetă asemănătoare de paste cu carne de pui. Eu am mai modificat pe ici pe colo rețeta și am adaptat-o în funcție de ingredientele pe care le-am avut eu. A ieșit un preparat delicios, care a fost pe gustul întregii familii.

250g paste penne 300-400g piept de pui 50 ml vin alb 8-10 roșii cherry 200ml smântână pentru gătit sare piper ulei câteva fire pătrunjel 125g mozzarella 40g parmezan 50g cașcaval

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.  

Se pune la fiert puțină apă cu sare și când apa a început să fiarbă se adaugă pastele si se lasă să clocotească cu un minut mai puțin decât scrie în instrucțiunile de pe ambalaj.

După ce pieptul de pui a fiert se pune la călit într-o lingură de ulei, se adaugă vinul alb și se lasă să se reducă.

Se scurg pastele de apă și se adaugă peste pieptul de pui. Se adaugă smântâna și se condimentează dacă mai este necesar. Se adaugă mozzarella și parmezanul date pe răzătoare, roșiile tăiate în jumătate și pătrunjelul tocat.

Se amestecă bine, se mai presară cașcavalul ras și se pune vasul la cuptor pentru 10 minute.

Ingrediente Paste cu carne de pui, la cuptor

250g paste penne

300-400g piept de pui

50 ml vin alb

8-10 roșii cherry

200ml smântână pentru gătit

sare

piper

ulei

câteva fire pătrunjel

125g mozzarella

40g parmezan

50g cașcaval

Categorii