Paste cu sos de brânză cu mucegai

Reteta culinara Paste cu sos de brânză cu mucegai din categoria Penne. Specific Italia. Cum sa faci Paste cu sos de brânză cu mucegai

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu sos de brânză cu mucegai

 

retete de suflet Daca va plac pastele la fel de mult, va recomand sa incercati si aceasta reteta. Este absolut delicios și se pregătește rapid.  

250 g paste (am folosit pixuri) 80 g ciuperci 2 catei de usturoi sare piper 30 g unt 100 g șuncă presată Pentru sos: 100 g branza cu mucegai 30 g parmezan 200 ml smantana pentru gatit sare piper

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert  si cand apa da in clocot se lasa pastele. Lasa-le sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi ia-le de pe foc si pune-le intr-o sita sa se scurga de apa. Scurgeți bine ciupercile, clătiți-le și tăiați-le bucăți. Se incinge o tigaie si se topeste untul, apoi se pune sunca taiata cubulete si usturoiul feliat si se prajesc cateva minute, pe ambele parti apoi se scot pe un prosop de hartie. Adăugați ciupercile, fierbeți 2-3 minute și scoateți-le pe un prosop de hârtie.

Taiem branza cubulete si o adaugam in tigaie si lasam sa se topeasca, apoi adaugam smantana de gatit si parmezanul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam sunca si ciupercile si amestecam. Se adauga sare si piper dupa gust (daca este necesar). Adăugați pastele și amestecați ușor.

Ingrediente Paste cu sos de brânză cu mucegai

250 g paste (eu am folosit penne)

80g ciuperci

2 căței de usturoi

sare

piper

30g unt

100g șuncă presată

Pentru sos:

100g brânză cu mucegai

30g parmezan

200ml smântână pentru gătit

sare

piper

Categorii