Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

Cum se face sucul de roșii. Reteta culinara Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii din categoria Penne. Cum sa faci Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

 

O cină perfectă în familie, în caz că rămâi în pană de idei!  

350 g pastă penne 1 ceapă putin ulei de ceapa boia iute/dulce dupa preferinte 200 g bacon afumat 500 ml suc de rosii 1 conserve de mazăre 1 cană de apă 60 g parmezan 125 g mozzarella rasa sare pentru gătit pastele Pentru inceput se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, iar cand s-a inmuiat se adauga baconul taiat fasii mici, boia de ardei si se lasa toata apa sa scada, amestecand din cand in cand. Adaugati sucul de rosii, mazarea si apa, acoperiti cu un capac si fierbeti pana scade tot lichidul si obtineti un sos bine legat. Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem si le adaugam peste sos, amestecam totul impreuna cu parmezanul si 50g de mozzarella rasa. Turnam pastele intr-o tava de yena si presaram restul de mozzarella apoi dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute. Poftă bună!  

Ingrediente Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

350g paste penne

1 ceapa

putin ulei pentru calit ceapa

boia iute/dulce dupa preferinte

200g bacon afumat

500ml suc de rosii

1 conserva mica de mazare

1 ceasca de apa

60g parmesan

125g mozzarella razuita

sare pentru fiert pastele

Categorii