Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Reteta culinara din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci: nu am mai avut scapare :D

 

INGREDIENTE
500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette 700 gr carne de porc tocata - de casa 700 ml bulion rosii -de casa 200 ml vin rosu 200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil 100 ml ulei masline 1 ceapa rosie mare 3 catei usturoi 2 foi dafin verzi 2 crengute de cimbru verde 1 lingurita boia ardei dulce 1/2 lingurita piper negru macinat 1/2 fulgi chilli rosii chery frunzulite de busuioc verde sare Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa. Turnati deasupara bulionul si vinul rosu. Nu va faceti griji pentru alcool, el se va evapora la fierbere. Amestecati pentru ca sa se desfaca carnea in sos. Sarati si condimentati cu piper fulgi de chilli si boia. Fierbeti sosul 15 minute. Este suficient pentru ca prepararea termica se continua la cuptor. Pastele se rastoarna in strat egal intr-o tava [ eu am avut rotunda ]. Pastrati cateva bucati de paste pentru decor. Turnati sosul deasupra si nivelati. Asezati pastele ramase sub forma de grila. Distribuiti din loc in loc, cate o feliuta de cascaval. Se da vasul cu paste la cuptor 30 minute pentru gratinare la 180 grade C. Decorati la servire cu rosii cherry si frunzulite de busuioc, pentru prospetime.

Pofta buna !!!!

Ingrediente Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette

700 gr carne de porc tocata - de casa

700 ml bulion rosii -de casa

200 ml vin rosu

200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil

100 ml ulei masline

1 ceapa rosie mare

3 catei usturoi

2 foi dafin verzi

2 crengute de cimbru verde

1 lingurita boia ardei dulce

1/2 lingurita piper negru macinat

1/2 fulgi chilli

rosii chery

frunzulite de busuioc verde

sare

Categorii