Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

Reteta culinara Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

 

 Este o reteta  vazuta , undeva- candva . Una dintr-acelea ce te bantuie si nu telasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci : nu am mai avut scapare :D

 

INGREDIENTE
500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette 700 gr carne de porc tocata - de casa 700 ml bulion rosii -de casa 200 ml vin rosu 200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil 100 ml ulei masline 1 ceapa rosie mare 3 catei usturoi 2 foi dafin verzi 2 crengute de cimbru verde 1 lingurita boia ardei dulce 1/2 lingurita piper negru macinat 1/2 fulgi chilli rosii chery frunzulite de busuioc verde sare Fierbeti pastele in apa cu sare , respectand timpul indicat pe ambalj . Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei . Adugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa . Turnati deasupara bulionul si vinul rosu . Nu va faceti griji pentru alcool , el se va evapora la fierbere . Amestecati pentru ca sa se desfaca carnea in sos . Sarati si condimentati cu piper , fulgi de chilli si boia . Fierbeti sosul 15 minute . Este suficient , pentru ca prepararea termica se continua la cuptor . Pastele se rastoarna in strat egal intr-o tava [ eu am avut rotunda ] . Pastrati cateva bucati de paste pentru decor . Turnati sosul deasupra si nivelati . Asezati pastele ramase sub forma de grila . Distribuiti din loc in loc , cate o feliuta de cascaval . Se da vasul cu paste la cuptor 30 minute pentru gratinare la 180 grade . Decorati la servire cu rosii cherry si frunzulite de busuioc , pentru prospetime . Pofta buna !!!!

Ingrediente Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

500 gr paste fetucce no.2 de la Molisana -un fel de lasagnette

700 gr carne de porc tocata - de casa

700 ml bulion rosii -de casa

200 ml vin rosu

200 gr cascaval Penteleu -usor gratinabil

100 ml ulei masline

1 ceapa rosie mare

3 catei usturoi

2 foi dafin verzi

2 crengute de cimbru verde

1 lingurita boia ardei dulce

1/2 lingurita piper negru macinat

1/2 fulgi chilli

rosii chery

frunzulite de busuioc verde

sare

Categorii