Paste cu creveti in sos alb si vin
Reteta culinara din categoria Penne. Specific Italia. Cum sa faci Paste cu creveti in sos alb si vin
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu creveti in sos alb si vin
Este o reteta usoara si superdelicioasa care se prepara rapid pentru o cina mai deosebita si cu care sigur nu veti da gres. Se pot servi si alaturi de niste legume mexicane facute tot in sos alb sau chiar simple sau in orez, oricum crevetii cu acest sos sunt deliciosi
INGREDIENTE
Pentru inceput se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se spala si se lasa sa se scurga de apa.
Se ia o tigaie in care se pune untul sa se topeasca impreuna cu uleiul de masline in care se pune ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa pentru 2 minute sa iasa gustul din ele si sa se rumeneasca. In acest sos se adauga si crevetii unul cate unul si se lasa 5 minute pe fiecare parte la foc iute amestecand periodic . Se stinge cu vin care se mai lasa sa fiarba impreuna pentru 10 minute. La urma se adauga smantana si parmezanul cu care mai fierb 5 minute iar la final se condiemnteaza dupa gust de sare si piper.
Pastele fierte si strecurate se pun peste sos si se servesc cat sunt calde.
Ingrediente Paste cu creveti in sos alb si vin
250 gr penne
15 bucati creveti curatati
150 ml smantana dulce cu 35 % grasime
50 ml vin alb demisec
1 buc ceapa
3 catei de usturoi
100 gr parmezan razuit
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita de sare
30 gr unt
50 gr ulei de masline