Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut

Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut - Iata cum se prepara Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut

 

Nu stiu despre voi, dar eu poftesc de o vreme numai la bunatati pe care le mancam prin concedii. Paste cu fructe de mare, un pahar cu vin si o baie de soare. ;) Nu numai ca e un fel de mancare delicios, arata apetisant si desi pare intimidant e foarte simplu de preparat. Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut.

Ingrediente Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut 6-8 brate de caracatita prefiarta 100 g creveti decorticati 150 g midii 50 g unt 1 pahar cu vin alb 4-5 catei de usturoi 10-15 rosii cherry divers colorate Sare, piper patrunjel verde tocat 200 g paste tagliatelle proaspete Parmezan ras

Cum se prepara Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut

Pune pastele la fiert.

Topeste untul intr-o tigaie, adauga usturoiul tocat marunt, adauga rapid crevetii, midiile si bratele de caracatita. Amesteca, adauga vinul alb si lasa sa fiarba la foc mare max 2 minute, pentru ca fructele de mare se intaresc rapid daca le gatesti mai mult si devin cauciucate. Da tigaia deoparte.

Taie rosiile cherry in jumatati, apoi trage-le intr-o alta tigaie cu putin unt, sare si usturoi. Adauga-le peste fructele de mare.

Transfera si pastele fierte peste fructele de mare.

Serveste pastele cu fructe de mare cu patrunjel proaspat presarat si parmesan ras pe deasupra. Repede, cat sunt fierbinti!

Serviti cu o salata, alaturi de un lemon ice tea. Recomandam si paste cu vinete

Enjoy!

Ingrediente Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut

Ingrediente Paste cu fructe de mare reteta simpla, delicioasa si usor de facut

6-8 brate de caracatita prefiarta

100 g creveti decorticati

150 g midii

50 g unt

1 pahar cu vin alb

4-5 catei de usturoi

10-15 rosii cherry divers colorate

Sare, piper

patrunjel verde tocat

200 g paste tagliatelle proaspete

Parmezan ras

Categorii