Paste cu hribi si sos alb

Reteta culinara Paste cu hribi si sos alb din categoria Penne. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu hribi si sos alb

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu hribi si sos alb

 

Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am gasit hribi in piata si am pus cateva pungute la congelator. Cu aceasta ocazie am zis sa pregatesc si ceva bun cu ei. Eu aveam in plan niste paste cu sos de rosii, insa am ajuns la aceasta varianta, cu sos alb pana la urma. Am folosit smantana vegetala, pentru ca le-am pregatit de post, dar puteti folosi smantana de gatit, voi alegeti. Oricum este o reteta simpla si grozava!

 

INGREDIENTE
200 gr penne (sau alte paste) 1 ceapa potrivita 2 catei de usturoi 300 gr hribi curatati si opariti (puteti folosi si cruzi) 1/2 pahar vin alb 250 ml smantana de soia 1 lingura ulei de masline 3-4 crengute patrunjle verde 2-3 frunze busuioc verde sare piper dulceata de ardei iuti pentru servit Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari. Ceapa curatata o tocati marunt, curatati si usturoiul. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul intreg. Le innabusiti 1-2 minute, apoi adaugati si hribii. Amestecati, puneti cam jumatate de cana cu apa. Presarati sare si piper, lasati sa fiarba la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Scoateti usturoiul. Turnati vinul alb, iar dupa 2 minute adaugati si smantana vegetala. Amestecti bine, lasati sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul. Scurgeti de apa pastele fierte, le rasturnati peste sos. Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute. Patrunjelul si busuiocul verde le tocati marunt, le adaugati peste paste si amestecati totul. Merg foarte bine sa fie servite cu putina dulceata de ardei iuti. Pofa buna!

Ingrediente Paste cu hribi si sos alb

200 gr penne (sau alte paste)

1 ceapa potrivita

2 catei de usturoi

300 gr hribi curatati si opariti (puteti folosi si cruzi)

1/2 pahar vin alb

250 ml smantana de soia

1 lingura ulei de masline

3-4 crengute patrunjle verde

2-3 frunze busuioc verde

sare

piper

dulceata de ardei iuti pentru servit

Categorii