Paste cu hribi si sos alb
Reteta culinara Paste cu hribi si sos alb din categoria Penne. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu hribi si sos alb
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu hribi si sos alb
Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am gasit hribi in piata si am pus cateva pungute la congelator. Cu aceasta ocazie am zis sa pregatesc si ceva bun cu ei. Eu aveam in plan niste paste cu sos de rosii, insa am ajuns la aceasta varianta, cu sos alb pana la urma. Am folosit smantana vegetala, pentru ca le-am pregatit de post, dar puteti folosi smantana de gatit, voi alegeti. Oricum este o reteta simpla si grozava!
INGREDIENTE
Ingrediente Paste cu hribi si sos alb
200 gr penne (sau alte paste)
1 ceapa potrivita
2 catei de usturoi
300 gr hribi curatati si opariti (puteti folosi si cruzi)
1/2 pahar vin alb
250 ml smantana de soia
1 lingura ulei de masline
3-4 crengute patrunjle verde
2-3 frunze busuioc verde
sare
piper
dulceata de ardei iuti pentru servit