Paste cu leurda umplute cu branza
Reteta culinara Paste cu leurda umplute cu branza din categoria Paste. Cum sa faci Paste cu leurda umplute cu branza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu leurda umplute cu branza
Luni dimineata am primit niste leurda, iar ca sa manance toata lumea am decis sa incerc sa fac niste paste cu leurda. Am avut, de asemenea, un ajutor de încredere care a umplut și a lipit fiecare bucată ulterior mâncând cu poftă. Leurda sau usturoiul de urs poate fi folosit si este foarte bun ca salata dar poate fi folosit si in preparate gatite, prelucrate termic. Din aceasta planta se pot consuma frunzele, bulbul dar si florile. În Rusia, de exemplu, frunzele de leurda se păstrează cu sare și se consumă sub formă de salată. Din păcate, încă nu am apucat să-l ridicăm, dar fratele meu s-a gândit la noi și ne-a adus o geantă plină. Am pregatit un borcan de pesto, am pregatit aceste paste si am ramas cu o salata.
A luat: -a leurda tie -100 ml apă -1 sau -1 lingurita sare -500 gr faina Umplere: -300 gr urda sau branza de vaci -200 gr branza telemea -1 sau -1 lingurita de nucsoara SOS: -50 gr unt -50 ml smantana -30 gr seminte de pin Suplimentar: -faina in fainaLeurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de culoare verde intens.
Am cernut faina intr-un vas, am pus oul, sare la mijloc si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme. Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai adaugat putina apa. În funcție de făină, dimensiunea oului mai aveți nevoie pentru a adăuga apă. Se omogenizeaza si se framanta pana se obtine un aluat usor elastic.
Am presarat putina faina pe masa, cat sa pun aluatul pe gramada si l-am acoperit cu vasul in care l-am framantat sa se odihneasca vreo 15 minute.
Până când aluatul meu ia o pauză, pregătește umplutura: zdrobește foarte bine brânza și o amestecă cu oul și nucșoara. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.
Am impartit aluatul in 8 parti egale, iar cu ajutorul aparatului de paste (poate cu sucitorul) am facut fasii subtiri de aluat. Am tăiat cercuri și în fiecare cerc am pus o jumătate de linguriță de brânză. Formați o semilună și cu dosul unei furculițe lipiți foarte bine marginile, pentru ca în timpul fierberii să nu iasă umplutura.
Intr-o oala pune apa clocotita cu o lingura de sare. Cand apa clocoteste punem pastele umplute la fiert si reducem focul. Fierbe pastele aproximativ 10 minute.
Topim untul intr-o tigaie, adaugam nucile de pin si smantana, lasam sa fiarba putin (2 minute).
Cand sunt fierte pastele le scurgem si le asezam intr-un vas. Peste ele turnam sosul de unt cu smantana.
Pastele sunt acum numai bune de servit.
Alaturi de ele se poate pune un pesto cu leurda si se poate razui parmezan .
Spor si pofta buna.
Ingrediente Paste cu leurda umplute cu branza
Aluat:
-o legatura leurda
-100 ml apa
-1 ou
-1 lingurita sare
-500 gr faina
Umplutura:
-300 gr urda sau branza de vaca
-200 gr branza telemea
-1 ou
-1 lingurita nucsoara
Sos:
-50 gr unt
-50 ml smantana
-30 gr seminte de pin
Extra :
-faina pentru a infainat