Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Reteta culinara din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

 

Ne plac foarte mult pastele gatite in orice fel, de aceea fac tot felul de combinatii, la tigaie sau la cuptor, cu sos de rosii sau sos alb ... indiferent cum le fac, se mananca cu foarte mare pofta!

 

INGREDIENTE
500 g paste fainoase (spirale sau melci) 1 buc piept de pui 5-6 ciuperci champignon 1 buc ceapa medie 3 catei de usturoi 3 lg ulei de masline 1 lgt boia dulce 300 ml smantana pentru gatit 2 lg crema de branza sare, piper dupa gust 200 g cascaval sau mozzarela

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga bucatile de carne si se calesc pana se rumenesc usor. Se adauga si ciupercile si se continua calirea. Se presara putina sare. Dupa ce a scazut aproape de tot apa lasata de ciuperci, se adauga ceapa si se caleste usor amestecand din cand in cand.

Se pune boiaua, se amesteca repede apoi se toarna smantana pentru gatit. Se amesteca totul si se lasa sa fiarba usor, adaugand sare si piper dupa gust. Se pun si cele 2 lg din crema de branza si se omogenizeaza. La final se adauga usturoiul taiat feliute. Se pun si doua polonice cu apa in care au fiert pastele si se amesteca totul. Se pun in cratita pastele scurse si se amesteca cu grija.

Se pregateste o tava (sau 2 vase cum a fost cazul meu), se unge cu unt sau cu ulei si se toarna amestecaul de paste in vase. Se niveleaza apoi se pune deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se da la cuptorul preincazlit pana se topeste cascavalul si se rumeneste usor.

Pofta buna!

Ingrediente Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

500 g paste fainoase (spirale sau melci)

1 buc piept de pui

5-6 ciuperci champignon

1 buc ceapa medie

3 catei de usturoi

3 lg ulei de masline

1 lgt boia dulce

300 ml smantana pentru gatit

2 lg crema de branza

sare, piper dupa gust

200 g cascaval sau mozzarela

Categorii