Paste cu ragu bolognese

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paste cu ragu bolognese

Ceapa se caleste doua minute in ulei si unt incins. Se adauga morcovul si telina tocate foarte fin si se calesc doua minute.

Se adauga usturoiul si dupa un minut carnea tocata. Cand carnea e facuta si nu mai este roz, se adauga laptele si nucsoara.

Se fierbe la foc mare pana se evapora laptele, aproximativ patru minute. Se adauga vinul si se lasa sa se evapore la jumatate.

Se adauga rosiile, oregano si sarea. Se lasa sa fiarba la foc mic o ora, completand din cand in cand, daca se ingroasa prea tare, cu supa de vita.

Se pune sosul ragu peste pastele calde, se presara cu parmezan ras si se serveste.

Ingrediente Paste cu ragu bolognese

2 linguri ulei masline,

2 linguri unt,

1 ceapa,

2 tije telina,

1 morcov,

2 catei usturoi,

250 g carne tocata de vita,

150 ml lapte,

¼ lingurita nucsoara macinata,

1 cana vin alb,

700 g rosii din conserva,

2 linguri oregano proaspat tocat,

½ lingurita sare,

supa de vita,

400 g paste fierte si scurse,

50 g parmezan ras.

Categorii