Paste cu sos alb si ciuperci

Reteta culinara Paste cu sos alb si ciuperci din categoria Paste. Cum sa faci Paste cu sos alb si ciuperci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu sos alb si ciuperci

 

Rețete de suflet

300 g ciuperci un vârf de cuțit de sare 1/2 ceapa rosie 1/2 ceapa alba 1-2 catei de usturoi 1 leurda cravata piper 1 ardei iute (optional) 200 g smantana 100 g cheddar 50 g unt 1 lingura ulei apa Paști

Se adauga apoi untul si uleiul, cand untul incepe sa se topeasca, se adauga ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt.

Se lasa sa fiarba cam 2-3 minute, pana ce ceapa devine translucida, adaugam ciupercile (eu aveam ciuperci pe care le-am curatat si le-am fiert inainte).

Se condimenteaza cu sare si piper si aproximativ 100 ml apa.

Se fierbe la foc mediu până ce ceapa este fiartă și ciupercile sunt fierte.

Adaugam smantana si lasam sa fiarba cateva minute, cam 5 minute dupa care adaugam cascavalul ras si daca este nevoie sarea si piperul.

Se amestecă până se topește.

Intre timp am gatit pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ingrediente Paste cu sos alb si ciuperci

300 g ciuperci

un praf de sare

1/2 ceapa rosie

1/2 ceapa alba

1-2catei usturoi

1 legatura leurda

piper

1 ardei iute(optional)

200 g smantana

100 g cheddar

50 g unt

1 lingura ulei

apa

paste

Categorii