Paste cu sos alb si ciuperci
Reteta culinara Paste cu sos alb si ciuperci din categoria Paste. Cum sa faci Paste cu sos alb si ciuperci
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu sos alb si ciuperci
Rețete de suflet
300 g ciuperci un vârf de cuțit de sare 1/2 ceapa rosie 1/2 ceapa alba 1-2 catei de usturoi 1 leurda cravata piper 1 ardei iute (optional) 200 g smantana 100 g cheddar 50 g unt 1 lingura ulei apa PaștiSe adauga apoi untul si uleiul, cand untul incepe sa se topeasca, se adauga ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt.
Se lasa sa fiarba cam 2-3 minute, pana ce ceapa devine translucida, adaugam ciupercile (eu aveam ciuperci pe care le-am curatat si le-am fiert inainte).
Se condimenteaza cu sare si piper si aproximativ 100 ml apa.
Se fierbe la foc mediu până ce ceapa este fiartă și ciupercile sunt fierte.
Adaugam smantana si lasam sa fiarba cateva minute, cam 5 minute dupa care adaugam cascavalul ras si daca este nevoie sarea si piperul.
Se amestecă până se topește.
Intre timp am gatit pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ingrediente Paste cu sos alb si ciuperci
300 g ciuperci
un praf de sare
1/2 ceapa rosie
1/2 ceapa alba
1-2catei usturoi
1 legatura leurda
piper
1 ardei iute(optional)
200 g smantana
100 g cheddar
50 g unt
1 lingura ulei
apa
paste