Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa - Cum se prepara Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa. Aceasta reteta poate fi ajustata dupa gustul personal, adaugand alte ingrediente precum masline, capere, ardei iute sau chiar bucati de carne (pui, vita, carnati).
Ingrediente Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa 400g paste (spaghete, penne, fusilli, etc.) 2-3 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie, tocata fin 3-4 catei de usturoi, tocati marunt 800g rosii tocate (proaspete sau din conserva) 1 lingurita de zahar (optional, pentru a reduce aciditatea rosiilor) Sare si piper dupa gust 1 lingurita de oregano uscat 1 lingurita de busuioc uscat (sau cateva frunze proaspete, tocate) Parmezan ras pentru servire (optional) Frunze proaspete de busuioc pentru garnitura (optional)Cum se prepara Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
Fierberea pastelor: Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Scurge-le bine cand sunt al dente. Prepararea sosului: Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute. Adauga usturoiul tocat si gateste-l inca 1 minut, avand grija sa nu se arda. Adauga rosiile tocate (daca folosesti rosii proaspete, e bine sa le decojesti si sa le toci fin).Condimenteaza cu sare, piper, zahar, oregano si busuioc. Lasa sosul sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional, timp de 15-20 de minute, pana se ingroasa si se dezvolta aromele. Amestecarea pastelor cu sosul: Adauga pastele fierte in tigaia cu sos si amesteca bine pentru a le acoperi uniform. Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fierberea pastelor pentru a-l subtia. Servirea: Serveste pastele cu sos de rosii imediat, presarate cu parmezan ras si decorate cu frunze proaspete de busuioc, daca doresti.
Serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o salata italiana. Recomand si penne bolognese.
Ingrediente Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
Ingrediente Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
400g paste (spaghete, penne, fusilli, etc.)
2-3 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie, tocata fin
3-4 catei de usturoi, tocati marunt
800g rosii tocate (proaspete sau din conserva)
1 lingurita de zahar (optional, pentru a reduce aciditatea rosiilor)
Sare si piper dupa gust
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita de busuioc uscat (sau cateva frunze proaspete, tocate)
Parmezan ras pentru servire (optional)
Frunze proaspete de busuioc pentru garnitura (optional)