Paste cu sos picant de vinete

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paste cu sos picant de vinete

Vinetele spalate, uscate, taiate cubulete, se pudreaza cu sare si se lasa la sita 10 minute, apoi se oparesc 1-2 minute si se scurg; Se pun 5-6 linguri de ulei de masline in tigaie, se calesc vinetele, se adauga semintele de coriandru si ardeii uscati, macinati impreuna in nuca, apoi maslinele tocate, rosiile taiate cubulete, rosiile galbene intregi, busuioc verde sau uscat, sare, piper. pentru cine daca se doreste, si se lasa la foc mic pana scade, 30-40 de minute, la final se adauga otet dupa gust. Se servesc pastele fierte si scurse pe farfurie, deasupra sosului de vinete, parmezan ras si busuioc verde.

Ingrediente Paste cu sos picant de vinete

1punga cu paste

1vanata mare

1cutie cu rosii cubulete sau 500g rosii bine coapte

1lingurita boabe de coriandru

2ardei iuti uscati mici

125g masline fara samburi

ulei de masline

150g parmezan ra

sare

piper

busuioc

1lingura otet

cherry galbene(optional)

Categorii