Paste cu spanac si gorgonzola
Reteta culinara Paste cu spanac si gorgonzola din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu spanac si gorgonzola
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste cu spanac si gorgonzola
Sa va arat ce bunatate am mancat noi astazi! Niste paste grozave (asa au zis ai mei), cu un sos cremos de spanac si gorgonzola! Au iesit super delicioase si nu a mai ramas nimic in tigaie! Pentru un pranz sau o cina rapida, aceste paste sunt ideale!
150 gr paste (eu am folosit paccheri giganti) 200 gr spanac tocat congelat 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 150 gr gorzonzola dulce 3-4 linguri smantana de gatit 1 lingura ulei de masline sare piper amestec de rosii uscate cu busuioc si usturoi Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa clooteste, dati drumul pastelor si le fierbeti, atat cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata, le scurgeti de apa, dar pastrati cateva linguri din acest lichid. Intre timp ceapa o curatati si o tocati marunt. Usturoiul il curatati si il zdrobiti usor cu lama cutitului. Intr-o tigaie, puneti ulei de masline, ceapa, usturoiul si spanacul congelat. Amestecati la foc potrivit, pana spanacul este complet decongelat. Mai puneti cate putina apa calduta, pana ceapa este bine patrunsa. Scoateti usturoiul. Adaugati gorgonzola taiata cuburi, presarati sare si piper. Cand este topita branza, adaugati smantana de gatit. Gustati sa vedeti daca mai necesita sare sau piper. Dati focul la mic, adaugati pastele scurse de apa. Puneti si cateva linguri din apa (fierbinte) in care au fiert pastele. Amestecati usor, lasati sa dea cateva clocote. Stingeti focul, dati tigaia deoparte. Puneti pastele pe farfurie, iar deasupra presarati amestecul de rosii uscate cu busuioc si usturoi. Pofta buna!Ingrediente Paste cu spanac si gorgonzola
150 gr paste (eu am folosit paccheri giganti)
200 gr spanac tocat congelat
2 catei de usturoi
1 ceapa mica
150 gr gorzonzola dulce
3-4 linguri smantana de gatit
1 lingura ulei de masline
sare
piper
amestec de rosii uscate cu busuioc si usturoi